Jeg har en livsenergi av en annen verden, og har stooort hjerte for håndarbeid og annet som er moro!
Velkommen!
Sitt gjerne ned og ta en prat.... Kaffe?? Te??

mandag 27. april 2009

Se min kjole- steg for steg...

Ja, ja- sist onsdag ettermiddag tenkte jeg på at jeg fremdeles ikke visste hva jeg skulle ha på meg i konf`en til tantebarn Benjamin (vi skulle dra fredags ettermiddag...)
Og når jeg ikke har noe antrekk jeg ønsker å ha på meg, og ikke har allverdens på konto- hva trur du jeg gjør da? Gjetta du det eller? Ja, jeg saumfarer huset for muligheter. Denne gangen falt valget på hvit Ullfilt (merinoull) kjøpt hos Hillesvåg. At det egentlig var ment til å lage gardiner av hefta meg visst ikke, for før jeg visste ordet av det- var det klippet og klart!
Om jeg hadde en klar plan? Ehh, nja- tja... Sånn halvveis. Men jeg ombestemmer meg alltid så mange ganger på veien at jeg syns det er best å bare ha en "skisse" å gå etter, og ta det som kommer.... Kristin lurte et miniøyeblikk på hva jeg holdt på med- det DUNSTA grønnsåpe i hele huset (sist det gjorde det hadde jeg nemlig tatt rundvasken på kjøkkenet!) Men ikke denne gangen, nei...
Jeg kom på at jeg måtte bekjenne mine synder om å ha brukt gardinmatrialene til kjole, men det hefta ikke henner heller (det visste jeg jo, jeg har en sånn utrolig god og flott konestump!)
Forstykket er ferdig! Mormor lurte på om det var vanlig å ville ha et helt juletre på en konf.kjole- men jeg er inhabil mht det spørsmålet- kan noen gi mormor et godt svar? ;o)
Sånn- da blei kjolen ferdig! Egentlig er det mer en tunika, for den har høye splitter i sidene- så tights må til (brun sådan) Den er, som dere har sett, laga i to deler. Jeg sydde den sammen på maskin- med to sømmer i hver side, og sånn at den ene kanten syns utenpå. Og den er lengre bak- jeg fant ut at jeg syns det var litt morsomt. Ikke så lett å se på bildet, men bakdelen på skulderpartiet klippet jeg i spisser, og sydde de fast så spissene vender nedover i fronten.
Jeg syns splittene i sidavlaga mer liv i hele greia, jeg elsker det ujevne og usymmetriske! Øverste delen av ryggen laga jeg sånn at den står litt ut som en slags krave.
En trollunge- kjole til trolljenta!Og for at jeg skulle være mer "tekkelig" måtte jeg snøre igjen litt... ;o)
(Tilbehør? Jo, hjemmestrikka sjal og hjemmelagd kjede...)

23 kommentarer:

Pinnepenn sa...

Så flink du er, kjolen ble jo kjempestilig!

Tovepia sa...

Utrolig stilig kjole! Du er virkelig flink. Dette har jeg aldri prøvd. Tenker du var lekker med kjole og sjal og kjede av egen produksjon!!Ha en flott dag videre!

MajorogMeg sa...

Fy søren så stilig!!!!!! Den så virkelig flott ut! Imponert!

Herlig å lese at du har vært og gått deg tur og virkelig fått nyta naturen! Det gjør godt for kropp og sjel:)
Flott mandag til deg!
Klem:)

mimouna sa...

Du er jo bare helt utrolig! *ler*

Spesiell og stilig kjole, vi må jammen få se den på også.

Jannicke sa...

Så flink du er. Synes det var artig at et stoff som egentlig var kjøpt inn for å bli gardiner, ble til en kjole istedenfor. Godt at ikke din annen halvdel ble fornærmet, men hun kan kanskje låne kjolen av og til? Jeg har begynt på hekleblonde og er så stolt av meg selv. Har falt av lasset til lappeteppe-along på Projo (er ikke så stolt av det, nei...)
Ønsker deg en strålende uke. Klem fra Jannicke

Elins Strikkeri sa...

Skal sei du har god fantasi, flott og veldig spesiell kjole:)

Bodil sa...

Her er det ingenting å sei på kreativiteten, og resultatet vart jo flott:) Ha ein fin konfirmasjon:)

Jannicke sa...

Hei, Elin
Voffsene har det bra, begge to. Tror nok at gamlemor var litt sjalu og ubekvem i begynnelsen. Det var som om hun så på oss og sa; var nå dette nødvendig, da?
Jaja, Dino (eller Kalle Krakil som vi også kaller han) er en snill hund. Jeg liker ikke helt trangen hans for å markere overalt, hvis han ikke snart kutter ut det tullet, må han få en sprøyte og bli kjemisk kastrert (holder i 3-4 mnd).
Nå skal jeg kjøpe stoff til en kjole som jeg skal sy, men i motsetning til deg, må jeg ha mønster. Ha en fin dag. Klem fra Jannicke

dorthe sa...

Det er litt av et arbeid du har holdt på med, men kjolen er jo kjempe fin:) Ha en riktig fin dag:)

Jannicke sa...

Tusen takk for tilbakemelding vedr. bloggen min. Er nok litt konservativ, for jeg har allerede gjort den om igjen til slik den var. Noen små endringer, men ikke mye. Jaja, sånn er jeg...

Wenche sa...

Så flott kjole du har laget.

Bitt@mi sa...

Nå blir jeg målløs... Fy søren, for en flott kjole du har laga, og for en kreativitet:-) Kan vi få se hele antrekket med sjal og kjede, takk? :-)

Synnøve sa...

Wow. Det må jeg si. Imponerende og så flott da gitt. Bøyer meg i støvet av beundringg.

Maibritt sa...

For en kreativitet, og for en stilig kjole.

garnlykke sa...

Den ble kjempefin. Du er så kreativ!
Godt å høre at det ikke er bare jeg som har gitt opp pjoningen...;)
Jeg har sett awarden og takket for den tidligere ender det innlegget. Det var bare det at den kom akkurat da det ble så travelt, og så har jeg ikke helt bestemt meg hvordan jeg vil ha bloggen min i forhold til awarder og andre ting som sendes rundt sånn. Men for all del Elin; igjen TUSEN TAKK for at du ville gi den til meg. Det setter jeg stor pris på!
En fortsatt fin dag fra meg til deg:0)

garnlykke sa...

Det skulle være "under det innlegget" og ikke ender... ;)

Elin Osa Søreng sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Elin Osa Søreng sa...

Til Garnlykke- Gry: Hm, jeg var så sikker på at jeg ikke hadde gitt deg beskjed- og kom på det i farta da jeg kommenterte hos deg... Beklager at jeg ikke har sett kommentaren, den har visst gått meg hus forbi. Ikke stort behov for å få takketale, altså *ler høyt*

Tino sa...

Utrolig flott kjole! Takk for koselig hilsen på bloggen min, ønsker deg en fin dag videre :)

garnlykke sa...

Hei Elin
Litt surrete kan vi vel være alle og enhver innimellom;) "Sankkes"

MayM sa...

Den var da virkelig lekker

roterommet sa...

Kjempestilig kjole.

Eva sa...

Så stilig! Kjempefin!:) Ønsker deg en finfin 17 mai. :)