Jeg har en livsenergi av en annen verden, og har stooort hjerte for håndarbeid og annet som er moro!
Velkommen!
Sitt gjerne ned og ta en prat.... Kaffe?? Te??

søndag 19. april 2009

Opp av jorden - og bort fra kurven. Og en massiv fobi!

Hos oss kommer alt av blomster mye seinere opp enn hos andre har jeg skjønt- men nå spirer og gror det her også!! Vi har tomt på nesten 1,4 mål- og skal si det var mye å rake! Formen holdt ikke til høstraking, men nå koser jeg meg ute i sola. Snart er hagen (nesten) fri for løv, og da er skal jeg i gang å luke bed. For en herlig jobb! Eneste aberet er min altoppslunkende EDDERKOPPANGST! Dette begynner å bli et seriøst problem, jeg blir rett og slett LIVREDD. Ingen vits i å fortelle meg at de ikke er farlig osv, jeg veit jo det! Er ikke redd rotter, mus, biller, maur, høyder e. l- men edderkopper!!! Ærlig talt- at det går an å være så dum! Men jeg blir helt på gråten om jeg får en på meg, helt grepet av panikk og skrekk!
Så er det noen som har gode råd mot denne fryktelig slitsomme fobien- vær så snill; kom med det!!!! Nå vil jeg denne angsten til pers! Men edderkoppangst til tross- jeg klarer da å nyte synet av nyydelige lilla krokuser!
(men følger de ekle krypa i øyekroken samtidig...)

Jeg har strikka endel også, men det er litt på det ene og det andre... Her er enda en hals, strikka av en tråd Dales babyull og en tråd kitten mohair. Jeg har også strikka ei fiskelue, men mangler øyne på den... Ellers strikker jeg fremdeles på teppet, det går litt seint. Og jeg strikker også på en overraskelse; kusina mi har termin 15. mai! (greit å bli ferdig i god tid.)
Jeg kan garantere dere at garnkurven(e) ikke har topper lenger! Jobba hardt for det gitt...
Etterpå skal vi i "gjeburs" til broren min, han fyller 35 år i dag- så jeg får gå å pakke inn gava hans tenker jeg.
Ha en flott søndag allesammen!

Jeg blir forresten veldig fornøyd om du legger igjen en liten hilsen til meg....

Sweet Memories har snart jubileum, og feirer med konkurranse. Trykk HER, så kommer du til siden hvor du også kan delta! Butikken har såå mye flott, og leverer raskt! Økologiske vaskemidler kan anbefales på det sterkeste- og prisene er billigere her enn andre steder jeg har sett de....

16 kommentarer:

Elins Strikkeri sa...

Skikkelig fine blomsterbilder, og flott hals!! Har nok ikkje noko godt råd mot fobien din eg har det på samme måte når det gjeld sånnt som ormer, åmer osv. Verst er det med orm! Ha ein fortsatt fin søndag:)

Bodil sa...

Så fint å sjå at våren er kome til deg og. I dag er det fin vårdag her. Ha ein fin dag:)

dorthe sa...

Tror vel egentlig det er best å møte angsten.. litt etter litt. Ser du en edderkopp så stå å se på den på avstand.. etterhvert kan du kan gå tettere på. Det er jo kroppens reaksjoner og de er ikke farlige. Bare veldig ubehagelige.. ingen edderkopper i dette landet er giftige så du får begynne å eksponere deg for angsten. Forresten er du veldig heldig med den tidlige våren.. jeg måker snø vekk enda og ikke noe gror her.. men men det blir vel sommer i år også:) ha en fin søndag:)

Tovepia sa...

Så langt dere har kommet med våronna! Her er det 5 grader og regn. Tåler edderkopper, verre med mark...Flott hals, har du oppskrift på halsene du lager? Ha en flott søndag videre!

monai sa...

Flott hals og flotte vårbilder.

MayM sa...

Veldig fin hals du har strikket. Hagen er et forsømt kapittel her hos oss for tiden, men det får stå til.

Pinnepenn sa...

Flott hals. Når det gjelder fobien din, bestill time hos fastlegen og få en henvisning til psykolog. Det kan hjelpe med noen timer der kanskje? Lykke til!

MajorogMeg sa...

hehe...ja det visst mange som har det på edderkopper. Jeg takler de men MARK? Fytti katta..da hyler jeg. En gang kom det en så feit mark opp når jeg drev å luka at jeg hyla og sprang rundt. Naboen måtte komme og fjerne den for meg:) Vi har vel alle våre fobier av ymse slag!
God bursdagsfeiring og kos deg videre i hagen.
Klem fra meg:)

Anonym sa...

Det er kjempe deilig å jobbe litt i hagen igjen, ikke sant?
Har ingen råd mot edderkopp fobi, men tar gladelig imot råd mot maur fobi...

Ha en fin uke!

hisae sa...

Flott hals du har strikket og nydelige utebilder

Jannicke sa...

Hei, Elin
Tusen takk for hilsen, kjekt å "høre" fra deg igjen. Fint at formen din er bra - det er så godt når det er vår. Det er deilig når naturen og vi mennesker våkner opp fra vinterdvalen. Jeg liker heller ikke edderkopper (eller noen av de ovennevnte krypene...)Jeg synes det hjelper å ha hagehansker på meg, da får jeg liksom beskyttelse og unngår å få dem rett på huden min. Kan godt være at du allerede bruker hansker, men ville tipse deg om det likevel. Ønsker deg en strålende vår. Klem fra Jannicke

Jannicke sa...

Gjør det samme som deg; hehe. Neida, men glemte å si at Dino synes å ha det kjempebra hos oss. Han spiser godt og logrer og virker veldig fornøyd. Han er en skikkelig kosehund. Liker godt å ligge i fanget og få kos. Skikkelig gluping er han også. Har allerede lært seg kommandoene sitt, ligg, gi labb. Nå holder vi på å lære han. Rull rundt. Datteren min elsker å lære han ting. Hun likte så godt "Hundeskolen" når det gikk på TV, men Zetha kunne styre seg. Etter hvert program skulle Solfrid prøve å lære Zetha noe, med blandet hell; hun er så lat, den hunden.

Det ble en litt lengre kommentar enn bare et PS, men, men...

Japsee sa...

Hei takk for en fin kommentar hos meg, og at du ville være meg på konkurransen min.

Ser du er en flittig sjel, hadde jeg bar kunnet strikke:) Jeg får heller stte å beundre dere som kan dette.

Må også le litt når jeg leste at du holder øye med småkrypene mens du titter på krokusen. Tror ikke du er alene om å a det sånn når du er ute.

Ha en flott ukestart. Så blogges vi.

Bitt@mi sa...

Hei!
Er enig i det Dorte skriver; og det kalles kognitiv terapi. Det går ut på å møte det som skaper angst innenfor kontrollerte rammer, og så nærme seg gradvis. Og å ikke gi opp om det butter imot. Som Dorte sa; det er din kropps reaksjoner som er ubehagelige, men aldri farlige. Og det er ikke edderkoppene heller.
Har selv måtte gjøre det når det gjelder edderkopper, og nå klarer jeg faktisk å fjerne dem når jeg ser en sånn inni huset. Men får jeg dem på meg, har jeg samme reaskjon som du; men vet samtidig at det ikke er farlig...
Hmm.. kanskje rotete forklart, men det funker:-)
Kos deg videre i våren, fint at du også har fått en smak av den! Håper det holder seg helt fram til sommeren:-D
Klem!

Linn sa...

Huff.. Ikke greit med edderkoppfobi i en så fin vårhage! I dag skinner sola i Trondheim, og jeg skulle gjerne hatt en hage selv. Får klare meg med utsikta til parken fra verandaen =)

Sylvia sa...

Acronofobia heter det du har, Elin. Sier hu med husmorforkle, he he