Jeg har en livsenergi av en annen verden, og har stooort hjerte for håndarbeid og annet som er moro!
Velkommen!
Sitt gjerne ned og ta en prat.... Kaffe?? Te??

torsdag 23. april 2009

10 "luer til huer", og en god labb å sove på!

Da er den 10. lua til "Luer til huer på SUS" ferdig, nå gjenstår bare å skylle opp de siste- og så sendes de avgårde! Her har jeg brukt en tråd Harry Potter- garn (ca 50 gram gikk med av nøstet som jeg fikk av Sylvia), og en tråd Plumet ( brukte ca 20 gram). Jeg strikka på pinne nr 4, etter eget hode.

Oppskrifta får du her; (kan med fordel bruke pinne nr 3 el 3,5 på vrangborden)
Legg opp 92 masker, strikk 2 rette, 2 vrange ca 5 cm.
Begynn så på rettstrikk ("dalen"), og øk samtidig 20 masker jevnt fordelt ved å strikke i fremre og bakre maskeledd. (=1. omg i "dalen")
*Strikk totalt 8 omganger rettstrikk (="dalen") og deretter 5 omganger vrangt (="åsen")*
Gjenta fra * til * 4 ganger.

Felling: *På neste "dal" strikker du rettstrikk fremdeles, men feller samtidig 10 masker på 1. og 8. ("dal")omgang = 20 masker felt i denne "dalen", strikk så 5 omganger vrangt UTEN felling* Gjenta fra * til* 3 ganger. På 1. omgang i neste "dal" strikk 2 og 2 masker rett sammen hele omgangen rundt. Strikk så rett -uten felling i omgang 2 t.o.m 7, og på 8. omg strikker du 2 og 2 rett sammen. Klipp av tråden og trekk den gjennom de resterende maskene. Fest tråden- od vips! så har du ei lue! Lykke til! (uklart? Bare spør om du lurer på noe...)

Litt av hvert- folk har jo så forskjellig smak. Jeg mener sjøl at ingen av disse skal klø, men jeg har jo hår- så det er vanskelig å si... Håper de kan brukes! Har du lyst til å strikke/ hekle en lue
å gi bort du også? Du trenger jo ikke strikke mange, èn er jo kjempebra det også! Du finner blogglinken her hos meg- under hele blogglista mi har jeg lagt til en egen som skiller seg ut ("Luer til huer på SUS") Og til slutt; Alle puser burde hatt en sånn prikkete labb å sove på!
Luna og Canopus koser seg iallefall i hverandres selskap- det er det ingen tvil om!
Ha en flott dag alle som er innom her, jeg setter pris på alle hyggelige kommentarer dere legger igjen- så fortsett (veldig gjerne!) med det. Klemmer fra Elin

12 kommentarer:

dorthe sa...

Skal si du har strikket luer:) De er kjempefine allesammen:) Litt av en jobb:) Ha en fin kveld:)

Bodil sa...

Flott prosjekt, og fine huer du har strikka. Bli mange som blir glade når dei får ei slik:)

Pinnepenn sa...

Så fin lue til et godt formål. :)

Tovepia sa...

Kjempefine luer og takk for at dulegger ut oppskrift, det er så greit hvis/når man selv skal prøve seg;) ha en kjempefin kveld videre!

MajorogMeg sa...

Åååå det siste bilde var bare nydelig Elin...ja enhver pus burde hatt en slik labb... Får så lyst på katt igjen når jeg ser dette.

Kos deg:)
Klem:)

Elins Strikkeri sa...

Skikkelig fine luer du har laga og så så mange da!! Det er nok mange som vert glad for ei slik flott lue,God helg til deg:)

mimona sa...

Veldig bra fasong på den luen din, den sitter nok godt på et hårløst hode. Skal gå gjennom min nokså store samling ferdige strikkeluer og plukke ut noen som ikke klør. Godt å kunne bidra med noe.

Ønsker deg en flott helg!

strikkedilla sa...

Tusen takk for flotte ord. Tenker du har tøffe dager med ME. Det er da mye verre en fybromyalgi. Kjenner en jente på min alder med den diagnosen. Det virker som du også har en positiv ståpåvilje ! Det er godt å ha med på veien. Et flott prosjekt du jobber for. Luene blir også veldig fine. Det er så flott at noen bryr seg. Ha en fin helg.

Hannesol sa...

Hei Elin :) er innom deg for å ønske god søndag! Har tenkt på deg når jeg har holdt på ute i det siste - vi bor landlig til og har massevis av disse unevnelig med mange ben her. Ikke bare ute men inne også... Datteren min er ikke så overvettes begeistret for disse krypa så jeg kan tenke meg hvordan du har det!

Sylvia sa...

Gratulerer med dagen Elin!!
Kjempefin lue, og tilogmed i garn du har fått av meg, ikke verst! Så flott at det går til en god sak!!
Her er det ikke mye strikking for tiden, mest baking. Og jaggu har jeg hatt på forkle igjen, hi hi...

SOFSEN sa...

Så hyggelig :) Tusen takk for kjempefin kommentar!

Be-ty sa...

Så mye fint du lager! Den tova kjolen så virkelig lekker ut!
Er det Münsterläender du har? Labben/benet så ut som det...;)