Jeg har en livsenergi av en annen verden, og har stooort hjerte for håndarbeid og annet som er moro!
Velkommen!
Sitt gjerne ned og ta en prat.... Kaffe?? Te??

lørdag 28. februar 2009

Årsaken til at jeg begynte å strikke og fargealong- lapp

Her er årsaken til at jeg ville lære meg å strikke! En skikkelig gla-genser som blei til da jeg bodde i Trondheim. Jeg dro på butikken, kjøpte garn og mønster, og spurte om noen kunne lære meg å strikke en vrang maske- for det hadde jeg aldri gjort. Snille dama viste meg en vrang maske, og jeg prøvde meg på to stk sjøl- så dro jeg hjem å strikka. Underveis møtte jeg maange utfordringer, for jeg hadde bare strikka rette masker tidligere, fellinga skjønte jeg dårlig- men da tok jeg en tlf til de som hadde laga mønsteret, og på mail fikk jeg grundig forklaring!!! Det er service det! Mormor spanderte garnet, men blei overgitt da jeg hadde kjøpt ALT på en gang! Her i bygda kan vi nemlig holde av garn, og kjøpe etterhvert som vi trenger- men det funker dårlig i byen. Eneste som hadde tro på at jeg skulle fullføre dette prosjektet var nok min kone (som da bare var samboer), men det passa meg bra- for DA skulle jeg vise tvilerne! Selvfølgelig er ikke genser`n perfekt, men jeg elsker den! Brukt den mye, og kommer til å bruke den masse mer! (Har den faktisk på i skrivende stund!) Den er nå ca 5 år gammel tror jeg (guri som tida flyr!), og er strikka av dobbel PT2. Her er mitt bidrag til teppe- alongen i februar (på mnds siste dag- så jeg rakk det akkurat!) Dette er jo et teppe jeg begynte på for en evighet siden, så tenkte jeg skulle få et dytt.... Er jo så raskt å strikke, men jeg prioriterer ALT annet- dette er jo til oss sjøl..... (også strikka av PT2, forelska meg i garnet og de fine fargene da jeg strikka genser`n)


4 kommentarer:

Hannesol sa...

Den genseren din var jo bare helt nydelig - fargerik og glad! Og så flott historie i den :) Jeg husker det var vanlig å "legge av" garn her også, var nok ikke så mange som hadde garnlager før nei.. Fortsatt god helg!

Bitt@mi sa...

Så morsomt å høre historien bak genseren - og du er nok ekstra glad i den, tenker jeg:-) Flott var den også!
Ha ei kjempefin helg videre:-)

mimouna sa...

Ekstra kjekt med en genser som har historie, denne har du all grunn til å være stolt av! Fin ble de jo også. :o)

Ønsker deg en fortsatt god helg. Her snør det på de fine blomstene nå, sukk....

Gry sa...

Enig i at det er artig med ting som har en historie, ja. Jeg strikket min første genser da jeg var 13 år, den var også stripete;) For ikke så lenge siden klarte jeg å sende den til Fretex, grrr..
Takk for komentar til lua, så at du også hadde strikket en slik:)