Jeg har en livsenergi av en annen verden, og har stooort hjerte for håndarbeid og annet som er moro!
Velkommen!
Sitt gjerne ned og ta en prat.... Kaffe?? Te??

tirsdag 24. februar 2009

Odessa-lue àla lua til Line Andersen- reporter i NRK

Mandags kveld gikk Kristin tur med Trine (ei venninne), og da hun kom tilbake spurte hun meg om jeg hadde sett NRK Sporten... Et særdeles latterlig spørsmål siden jeg har null interesse for tv- sport. Det som var det interessante var LUA til reporter`n, Trine lurte på om jeg klarte å strikke en sånn. Siden jeg ikke hadde sett det på tv, gikk jeg inn på nettet (hva skulle vi gjort uten?..)- og der fant jeg et minibilde som egentlig var en video. Ikke at videoen var til stor nytte, så stort sett bare fronten på den likevel. Men siden jeg elsker å strikke luer, og endelig hadde noen som faktisk var interessert i hjemmestrikka lue- satte jeg i gang! (Og nå var det jammen bra jeg hadde et godt garnlager- for hun ønska seg offwhite lue. Keine problem!) Lua blei ferdig i går, og sånn her blei den. Rask (og morsom!) å strikke.
Hvis du ønsker deg sånn lue, men ikke strikker sjøl- ta kontakt- så kan jeg strikke for deg! Kikk gjerne på salgsbloggen min også!
Jeg kan jo ikke skryte på meg å ha laga oppskrifta på denne lua, jeg har bare miksa litt på en eksisterende. Men er det noen som er interessert kommer en "oppskrift" her;
Jeg brukte pinne nr 4 på vrangborden, og dobbel PT5- garn.

Legg opp 80 m, strikk vrangbord (2 rette, 2 vrange osv) ca 8-10 cm.
Øk så 30 m (=110 m) på denne måten; *Str 1 m r, øk 1 m ved å str i bakre maskeledd, str 1 r. Str 2 vr. Str 1 m r, øk 1 m ved å str i bakre maskeledd,str 1 r. Str 1 m vr, øk 1 m ved å str i fremre maskeledd, 1 vr* Gjenta * - * pinnen ut.
Bytt til pinne nr 5, og str en omgang rett.
Str så to m r, og plasser en maskemarkør. Dette er omgangens begynnelse heretter.
1. omg: * (ta en m løs av som om du skal strikke rett, gjør det samme med neste m- så du har to ustrikka m på høyre pinne. Stikk så venstre str.pinne rett mot den høyre, og inn gj.nom de to ustrikka m- og strikk disse to maskene sammen), str 7 m r, 1 kast, 2 vr*
(Skjønte du ikke forklaringa i parantesen kan du se denne videoen her. Engelsk forkortelse: ssk.)
Gjenta * - * til du får ønska lengde på lua
-jeg strikka ca 15 cm etter vrangborden- og før fellinga.

Felling:
1. omg : *(Ta en m løs av- som om du skal str den rett, str 2 rett smn, trekk den løse maska over disse), str 6 rette, 1 kast, 2 rette* Gjenta * - * ut omg.
2. omg: *(ta èn m løs av som om du skal str den rett, gjør det samme med neste m- så du har to ustrikka m på høyre pinne. Stikk så venstre str.pinne rett mot den høyre, og gj.nom de to ustrikka m- og str disse to maskene sammen), str 6 rette, 1 kast, 2 rette* Gjenta * - * ut omg.
Fortsett med disse to omg, MEN husk at det blir èn maske mindre før hvert kast. Når det ikke lenger er noen masker mellom "snurrene" (det skjønner du lett når du strikker), *tar du èn m løs av, 2 rett smn, trekk den løse m over disse to* Gjenta * - * ut omg.
Klipp av tråden, og trekk den gj.nom de resterende maskene- og voila!

Håper det var forståelig, ta gjerne kontakt om noe er uklart.....

3 kommentarer:

LivM sa...

Det er nok mange som har prøvd seg på denne lua. Din ble jo super, jeg har også en på bloggen min!

hisae sa...

Kjempefin den lua ble

Jannicke sa...

Så flink du er! Har strikket i mange, mange år, men har ennå ikke strikket noe helt etter eget hodet, må ha oppskrift.