Jeg har en livsenergi av en annen verden, og har stooort hjerte for håndarbeid og annet som er moro!
Velkommen!
Sitt gjerne ned og ta en prat.... Kaffe?? Te??

mandag 3. mai 2010

Smekke i økologisk bomull

Når man får vite at det til èn kilo vanlig bomull går med ca èn kilo giftige kjemikalier, er det veldig lett å snu seg mot det økologiske garnet.  HER kan du lese mer om du er interessert.

Jeg anser meg ikke som ekstrem mht miljøtiltak, men noen grep har jeg bevisst tatt; Jeg prøver å handle mest mulig økologisk- både klær og mat. Jeg tenker med gru på alle kjemikaliene vi putter i oss- og PÅ oss i form av giftinfiserte klær, og sjøl har jeg nok blitt sjuk av dette- derfor er jeg veldig bevisst på dette området. Vi ville jo aldri ha putta noen dråper kjemikalier i maten vi lager hjemme, så hvorfor handler vi da mat som er sprøyta opptil flere ganger med div giftsupper??? Utrolig rart at vi finner oss i det. Og mht klær- alle giftstoffene som brukes i bl a innfarginga trenger jo gjennom huden våres- og tar bolig i kroppen. Klart at dette ikke nødvendigvis trenger å være så farlig- i små mengder og på friske mennesker. MEN på et eller annet tidspunkt kan det være for seint, og så sitter vi der med div plager som faktisk kan være forårsaket av dette. Og vi får jo i oss nok dr*tt "takket være" luftforurensinga, så for min del stopper det der. Jeg vil verken putte i meg - eller på meg gift, men jeg kan jo ikke bli hysterisk heller- så jeg kjøper "vanlig" mat, klær og garn også. Hurra for at det økologiske er i vinden- det er mer å velge i nå enn før!!!!!

Og her er en høyst økologisk smekke til vårt lille hjertebarn- som enda ikke er født. Termin er 11. juni- så det nærmer seg med stormskritt. Gjett om vi gleder oss da!!!
Denne smekka er forresten deltaker i Strikk til familien- alongen på Strikkeforum, og fargealongen på Projo- forum.
Har du gode tips om økologisk garn- gi meg gjerne beskjed om dette!!!
Ha en flottflott uke,
klemmer fra Elin

9 kommentarer:

Marit Johanne sa...

Så fin smekke. Det blir nok stas når den kan tas i bruk :) Særlig til barnetøy må det jo være veldig bra å bruke økologisk garn. Har faktisk ikke tenkt over det før nå.

Ida sa...

Så flott og lur smekke:)
Det lille nurket skal jammen ikke mangle noe;) Gleder meg til å se han når han kommer ut, helt fiks og ferdig!
Syns også de klutene som Kristin har strikket var helt geniale, så det spørs om jeg ikke kommer og griner meg til oppskrift på dem!
Snakkes, pakkes!
i

Anonym sa...

Heier på økologiske produkter jeg også! Ikke alltid lett å være prinsipp fast i hverdagen... kom gjerne med tips hvis du har!
Nydelig smekke! Den kommer til å "kle" unge lovende godt :-)
Klem Igi

Bodil sa...

Superfin oppskrift på smekke, og bra med økologisk garn. Lukke til med den lille :)

Torunn sa...

Nydeleg smekke!! Lykke til med den vesle. Ønskjer deg ei fin veke.

Bitt@mi sa...

Hei!
Nå har jeg kosa meg lenge inne på bloggen din, og gjett om jeg ble overrasket over at du hadde strikket sjal av Wollmeisehespa:-) Og så nydelig det ble, fargene var jo superfine til sjal. Flott at du likte det, men litt farlig å bli hekta. Det er et helt unikt garn, og jeg har ennå til gode å finne makan noen plass. Både farger og selve garnstrukturen er spesiell. Ikke rart jeg samler :-S
Takk for titten, koselig å "besøke" deg/dere igjen:-)
Nå skal jeg legge meg, kanskje jeg også drømmer om Wollmeise..hihi:-)

Sylvia sa...

hei Elin
For en skjønn smekke. den ser nesten ut som et hjerte.....og venter bare på at en hjerteknuser skal ha den på.
Tiden går raskt......jeg gleder meg på deres vegne!

Pinnepenn sa...

kjempefin smekke. :) Nøstebarn er stedet for deg. ;)

Strikkelitol sa...

Dette var en kjempe fin smekke! Nesten så den bare kan være til pynt... Du lager så mye fint, mobilvesken er også helt super, jeg tror jeg må prøve meg på et slags cover til min mobil også for den tåler vistnok ikke å "ramle" i gulvet...