Jeg har en livsenergi av en annen verden, og har stooort hjerte for håndarbeid og annet som er moro!
Velkommen!
Sitt gjerne ned og ta en prat.... Kaffe?? Te??

onsdag 23. september 2009

Hemmelighetsball, nøstebarnstrikk og oppussingsbilder

Nok en hemmelighetsball, rosa denne gangen- med grønt hjerte på. Og jeg må bare si med en gang at det er nok ikke min gode idè dette her; Jeg fikk idèen fra boka "Filt i farger" av Tone Tvedt og Nina Tvedt Sliper. (Ja, ja- litt av æren kan jeg jo ta, for i boka er toppen klippa helt av, "lukkemekanismen" er min idè...) De tova eggvarmerne jeg har laga er også fra denne boka. Boka er virkelig BRA, anbefales på det sterkeste for de som har interessen! Så er det fra Nøstebarn- boka igjen da; Strikka bleiebukse, nr 2. Strikka denne i en str større enn det første. Det er lanolin i garnet, så det passer godt for tørre og litt såre oppussingshender ;o) Rask sak å strikke, unnagjort på nullkommasvisj! Så- med tillatelse fra Kristin og svigerfar- må jeg jo vise åssen stua begynner å se ut!
Og her har vi akkurat gjort oss ferdige med å rive ned alle de stygge platene, og den grusomme beigebrune trådtapeten. Har ikke strøm i stua, og da tyr man til hytteløsningen... Koselig for en stund, men duverden så tungvint! (Er tredje mnd uten strøm nå....)
Den grønne døra har først vært en skyvedør her i huset, men på et eller annet tidspunkt brukte de forrige eierne døra som ytterdør(!) på terrassen. Etter at svigerfar la sine kreative hender på den- og forlenga den, er den tilbake i sitt gamle jeg- atter som skyvedør :o)
Men grønnfargen får den altså ikke beholde....

Ser dere det flotte gulvet eller? Det var godt gjemt under lagpålag med div greier, og til slutt et GRUSOMT brunt, nedslitt belegg oppå der igjen! Grøss... Men ikke tru at gulvet skal få være så naturlig som det er her på bildet. Følg med...
Luna er helt utslitt av alt styret vårt; Bråk, ståk, støv og kaos er slitsomt for oss alle. Men nå aner vi konturen av en ferdig stue om ikke annet. Da gjenstår bare gangen........
Og litt på kjøkkenet... Svigerfar har laga en hylle til oss på kjøkkenet (det blei et naturlig innhuk da han flytta veggen, og det utnytter vi til det fulle). Her henger hylleborda til tørk, og vi gleder oss til å ta den i bruk!!!!

Klem fra Elin, som er litt mer optimistisk denne gangen

15 kommentarer:

Bitt@mi sa...

Dere kommer å få det kjempefint, og bli så fornøy, atte:-)Det er slitsomt å pusse opp, men du verden så deilig når dere bare kan sige ned i sofaen plutselig, og alt er i orden:-) ? Ikke sant?
Koselig "gjemmested" du har laget! Må jo være flott til presanger:-)

gyldenkron sa...

Jo, nå fikk jeg legge inn kommentar. Var nok maskina mi som hang.
Kjempefine ting du lager. Likte veldig godt de hemmelige ballene dine. Kunne tenke meg å lage sånne til jul og legge øredobber inni.
Fin blogg du har

Titom sa...

Er det ikke gøy å pusse opp, elsker det. hemmelighetsballen var herlig. Kanskje jeg skal tipse mannen om at en sånn med litt diamanter inne ikke hadde vært så dumt...hehehe

Lisbeth sa...

Å pusse opp er det verste, men det er så godt når det er ferdig. Du er utrolig flink med den tovingen.

Ida sa...

Oi,oi,oi, så langt dere er kommet!!! Og så fint det blir:)
Fikk melding fra Kristin om tur. Det tror jeg går, men kommer ei for å se på bikkjungen i sekstiden! Jeg ringer!

Bestemor Drillo sa...

skjønner at du er litt lei, men det kommer til å bli fint så da må en stå ut med alt styret ! De hemmelighetsballene er jo så artige, skjønner ikke riktig hvordan du gjør det, men så er ikke toving min sterke side heller.

Anonym sa...

Hei!
Jammen mye arbeid med opp pussing.Og rot,ikke minst!
Men du verden så godt det er den dagen man ser enden på visa:)
Blir kjemefint!
Vi holder også på å pusse opp,soverommet.Sånn er det å eie hus,når vi har nådd ene enden av huset,da må vi starte forfra igjen.En evig runddans!!
Flotte ting du lager.Fin brillebukse!
Ha ei fin uke videre!

Bodil sa...

Koseleg hemmelighetsball, flott nøstebarnbukse og nydeleg golv i stova. Dette trur eg blir flott :)

MayM sa...

Så flotte hemmellighetsballer du har laget. Så flott det blir i stua. Gulvet er jo bare helt nydelig

Hannesol sa...

Du verden så flittige dere er med oppussingen, og så lyst og fint det blir! Gleder meg til å se ferdigbilder :)

Pinnepenn sa...

Så fint det blir!
De ballene er kjekke, og bleiebuksene er en fryd å strikke. Vips så er man ferdig. :)

Tante Grusom's Manier sa...

Mye fint du lager og de bleie buksene er søte,jeg må vente på barnebarna jeg da.Gleder meg å se i slike blogger

anne.hilde.soreng sa...

Heia:)
Så fint det blir...flinke dere er:)
Gleder oss til å se det ferdige resultatet:)
Ha en fin kveld:)
Klem fra Anne Hilde

Lene sa...

så bra det blir da :)
Alt bra hos dere? helt utslitte av all opp-pussinga? stor høstklem

Sylvia sa...

Halloooooo ELIN!
Så flinke dere er. Jeg tror det kommer til å bli kjempeflott når dere er ferdige.(tror tilogmed dere trenger en innflytningspresang!)
Skyvedører elsker jeg! Jeg hadde skyvedør inn til rommet mitt i barndomshjemmet, og skulle faktisk hatt en inn til kjøkkenet her vi bor nå.
Datteren til min venninne i DK (kom hjem fra DK i går kveld) er uten bad fremdeles. De har ikke hatt bad siden i sommer en gang. Så kan du jo tenke over hva som er verst, da. Uten strøm, eller uten bad?
Dine kule kuler er bare skjønne. Du er så flink og kreativ!!!
Stor klem!