Jeg har en livsenergi av en annen verden, og har stooort hjerte for håndarbeid og annet som er moro!
Velkommen!
Sitt gjerne ned og ta en prat.... Kaffe?? Te??

søndag 2. august 2009

For en herlig søndag!!!

Denne søndagen startet såå bra, og endte enda bedre! Ida- venn ringte og spurte om jeg og Kristin var interessert i å plukke rips, solbær og kirsebær hos faren hennes- for han ville ikke ha de sjøl... Gjett om! Vi klarte på et halvlangt øyeblikk (tok litt lengre tid med plukkinga mi pga intens edderkopp- speiding) å plukke ca 10 liter kirsebær, ca 7 liter solbær og ca 6 liter rips.
Så hva gjør vi så med godsakene?


Baker kake bl a (som jeg egentlig ikke kan); Bærkake- og oppskrifta finner du HER
Kaka blei virkelig god, anbefales på det sterkeste! Og den kan fryses, så det skal nok bakes flere! Litt dårlig sent-på-kvelden-bilde viser halvstore Norgesglass med hhv solbærsyltetøy (fremdeles varmt) og rød hagelikør som skal stå å godgjøre seg 6 uker før søtning tilsettes- så "modnes" i minimum 3 mnd. Nam-nam. Vi har jo MYE bær igjen, så vi stopper ikke med dette- men nå er det snart midt i natta- så det får bli en annen dag.
Har noen forslag til hva annet godt vi kan lage av rips, solbær og kirsebær?
Så har jeg fått to awarder igjen, disse to er fra Monica. Tusen hjertelig takk, jeg blir like gla hver gang!!! Så hyggelig å tenke på meg og bloggen min :o)Denne gangen velger jeg å gi dem videre til min svigerinne som nettopp har starta som blogger. Jeg syns det er så stas å få følge hverdagene til familien i Grimstad, og blogginga til Anne Hilde gjør det så mye lettere :o) Hurra for deg, Anne Hilde- du har en super blogg- jeg koser meg når jeg er på besøk hos deg!
Så har jeg plukka noen blomster i hagen, her i vasen etter min oldemor. Dessverre har vi stort sett grått og trist vær, så bildene blir liksom ikke "glødende" :o(Men jeg håper likevel alle som en koser seg, ha en fortsatt god sommer!

12 kommentarer:

anne.hilde.soreng sa...

Tusen takk for awardene:) Jeg skjønner jeg har langt igjen for å bli en avansert blogger når jeg ser bloggen din..
(visste ikke engang hva awards var..hehe!!) Den kaka så kjempegod ut..nam:) Ha ei god natt alle sammen:):)
Klem fra "gressenka"

Prinsesse Vilikke sa...

Sååå koselig med bærplukking! Gratulerer med Awards! God natt!

Tovepia sa...

Så herlig ut! Ikke kommet så langt oppi her, men skal hjem fra ferie til neste helg, og da blir det produksjon av ripsgele. Har litt solbær i for å få en dypere farge. Ha ei flott uke!

Elins Strikkeri sa...

Grattis med Adwards! Kjekt å plukke litt bær og så er det jo så sundt og godt:) Har plukka litt rips som eg har laga ripsgele av, litt har eg renska og putta i frysaren for å ha til dessert utover vinteren!! Ha ei fin veke:)

Bitt@mi sa...

Hei igjen!
Jeg er mer imponert over bærplukking og anvendelse av naturens goder - sokkestrikking er bare blåbær i forhold til det:-) Sånt noe orker jeg ikke, har aldri likt å plukke bær... Synd, for jeg liker å spise sånt...
Ha en nydelig dag!

Monicas sa...

heisann....du verden så heldig du har vært med mye bær..når det gjelder rips, bruker jeg å singelfryse den, dvs å kun renske den og legge den i fryseposer...da er så snart å ta opp til evt dessert med vaniljesaus eller til rips pai med vanilje...solbæra ville jeg ha kokt...den blir snadder....ei lita stund til før bæra her nord er moden....go mandag

Elin Pettersen sa...

Takk for kommentar på min blogg,såå koselig =)Så godt det så ut med all de bærene du har fått plukka =)jeg har ei god oppskrift på solbærtrollkrem om du liker det,fort å lage og veldig godt til vafler og vaniljeis.Ei oppskrift jeg fikk av en eldre dame fra Trondheim.om du er innteressert i oppskrifta,kan jeg legge den ut på min blogg =)Jeg har laget salgsblogg nå jeg,og vil gjerne legge din salgsblogg til i siden,slik at andre får titte innom din salgsblogg ,det er vel greit håper jeg,ha en trivelig bær og oppussingsuke =)

Pinnepenn sa...

Det ser ut til å bli mye godt av bærene, spesielt kaken så god ut. Gratulerer med award!

amylin sa...

Så mye bær! Veldig godt!

MayM sa...

Det er så delig med hjemlagd syltetøy og saft. Tidligere gikk vi mye på bærtur, men det er en agablott. Rips og solbær plukker jeg på hytta.

mimouna sa...

Så flinke dere er! Vi har hagen full av bær som råtner på buskene nå, snufs. Det har regnet i tre uker, ikke gøy å plukke da. Dessuten går det jo ut over både smak og kvalitet på bærene, de er vasne og ikke spesielt søte.

Hvis du har renset bærene er det fint å fryse dem ned i småporsjoner og bruke dem i kaker ol utover vinteren. Ellers er saft veldig enkelt å lage.

Jorunn sa...

Wow, du har jo vært utrolig flink med innhøstingen!! Den kaken så kjempegod ut :D *sikle*