Jeg har en livsenergi av en annen verden, og har stooort hjerte for håndarbeid og annet som er moro!
Velkommen!
Sitt gjerne ned og ta en prat.... Kaffe?? Te??

søndag 12. desember 2010

Jeg har tova igjen- OG vært veeldig heldig!! -Og opplevd noe veldig, veldig trist..

Siste tøffelparet er ferdig til sending! Str 40/ 41. Det var såå moro å tove dem!
Og bare for å ha sagt det;
Disse er IKKE strikka og tova, men tova på den gode gammeldagse måten- med karda ull, varmt vann, grønnsåpe og rå muskelkraft ;o)

Så har endelig Lisen (Inger Lise) fått premien sin! Det har dessverre tatt lenger tid enn planlagt, men sånn går det innimellom.... Men nå er den iallfall mottatt, og hun var tydeligvis (og heldigvis) fornøyd *smiler stort*

Og siden det er så mange som spør om jeg strikker inn mønster og navn på underlaga mine;
Jeg har aldri strikka et eneste sitteunderlag i mitt liv, alle jeg har laga er tova (som tøflene)- på den gode, gammeldagse måten...

Her er inspirasjonskilden- deilig blåklokke fra i sommer! Godt å hente fram litt sommerfølelse nå midt i vinter`n med 20-25 stålblå! Jeg liker nå den blå på bildet under her best, jeg da.... Hum.


Så har jeg vært heldig!
En dag fikk jeg en mail fra en ukjent Elisabeth fra Samlaget- som lurte på om jeg var interessert i å få denne boka gratis... Skeptisk som jeg er- lurte jeg på om det var no lureri- men neida, boka kom- helt uten forpliktelser. Ja, de ville sikkert at jeg skulle nevne boka her- da, og det kan jeg jo godt- for boka var flott!! Utpå nyåret når jeg har endel påbegynt i boks, skal denne boka fram sammen med garn og strikkepinner!!
Tusen takk til Samlaget for en super "førjulsgave"!!!!
Og jeg har vært enda mer heldig, jeg;
På Projo- forum etterlyste jeg dette garnet (fargen er nemlig utgått, og ikke mulig å få fatt på i butikkene), og vips! -Innen 10 minutter var det ei supersnill dame som kunne informere meg om at hun hadde 2 nøster av dette, og som hun ville sende meg. Garnet kom, men jeg fikk ikke beskjed om pris- eller kontonr.... Garnet skulle jeg visst FÅ?!?!!!!... Tusen hjertelig takk til deg, Bonkjærringa (Anne Berit)!!!!!!!!!


Og skulle man sett- jeg har fått enda mer!
Projo har arrangert "Hemmelig venn" igjen, og her er pakka mi!!! Helt utrooolig flott altså! Tusen takk, Smarie! Men av en eller annen merkelig grunn (KREMT!) var julemarsipan-posen tom..... Og det er IKKE meg som spiste den opp i et jafs!..... (jada, jeg har kjøpt meg kromtabletter nå!!!) Hehe...

Ting har vært ganske så triste og leie her om dagen... Onsdag 24. nov måtte vi avlive Luna (vofsen) og det var utrolig tungt og vondt! Hun har vært en del av oss i nesten 10 år, og en plass er tom her hjemme nå! Canopus (katta) har faktisk stura, han har nesten ikke spist, er bare helt rar- og nekter å ligge i senga han og Luna delte hver kveld. Han vandrer hvileløst omkring, og finner ikke helt roen...

Fine, snille Luna vår!
Hun har vært med oss på det meste;
På hytta, på fisketurer, i båt, på skiturer, på sykkelturer, på sparkturer, på vennebesøk, overnatting under åpen himmel, på utekafè, i bil, i buss, i konfirmasjon, på telttur, i stallen, på tur med hest og vogn (på fanget vårt!), på trilletur med Bjørn Timian, på svømmetur, på fuglejakt, dratt tantunga på akebrett og ski- og så mye, mye mer! Er det rart det blir tomt og stille???
Alle puser skulle en gang i livet hatt en trygg vofselabb å ligge på!
Så derfor har det vært ekstra hyggelig med alle ekstra overraskelsene som har dukka opp hos meg i det siste, for jammen har vi felt mange tårer her....

Heldigvis har vi Mr. Sjarmtroll Himself- også kalt Bjørn Timian- han er en supergod trøster!!
Litt glade og litt triste klemmer fra Elin

15 kommentarer:

Jannickes Hjemmekos sa...

Hei, Elin, Kristin og Bjørn-Timian
Så trist å lese om Luna. Vi måtte faktisk avlive vår kjære, Zetha, én uke før dere. Jeg synes det var veldig, veldig trist. Jeg fikk dette diktet i en kommentar og vil sende det videre til dere...

Det finnes en bro mellom himmel og jord. På vår side av broen finnes et herlig sted med fjell og daler og deilige enger med grønt og saftig gress. I dette vesle, vakre landet, er det alltid solskinn og deilig vær, friskt vann og vakre blomster i alle regnbuens farger.


Når et elsket dyr dør, kommer det til dette stedet. Syke og skadede dyr blir helet og friske igjen. Gamle og svake dyr blir unge igjen. Alle dyra er venner og leker sammen. Alt er bare fryd og gammen, med unntak av én ting, de savner sin spesielle venn fra livet på jorda.

Så en dag er det ett av dyra som stopper opp i leken og lytter og ser inn i evigheten. Lyset er tent i de klare øynene, nesebora vibrerer og kroppen skjelver i glede. Plutselig løper han fra resten av dyra, flyr over de saftige engene, raskere og raskere. Du har blitt oppdaget! Når du og din spesielle venn møtes igjen, tar du ditt elskede kjæledyr i armene og klemmer ham inntil deg. Ditt ansikt blir kysset og slikket igjen og igjen og enda en gang får du se inn i din kjære venns trofaste blikk. Lang har adskillelsen vært i ditt liv, men minnet om din kjære venn har du båret i hjertet hele tiden. Så går dere sammen over Regnbuebroen for aldri mer å skilles.

Ellers ønsker jeg deg lykke til med alle planene dine, Elin. Klem fra meg

Tante Grusom's Manier sa...

Jeg legger inn en stoor klem til dere alle 3 og til pusen selvsagt.Klart det blir tomt etter en 4 beint venn det er prisen vi må betale dessverre.Flotte tøffler du har filtet og tovet på gamlemåten.Det hadde ikke jeg fått til.

Ellinor sa...

Uff, det er ikke morsomt å miste sine firbente venner.
Jeg sender deg en god klem i dag

Smarie sa...

Sender STOR KLEM, og masse varme tanker. Har selv opplevd å miste både hund og katt, livet blir plutselig så tomt. Ta vare på hverandre. Og i tunge stunder, så hjelper det veldig å ha små herlige uskyldige barn rundt seg, som sørger for at en klarer å fokusere på noe annet.
Og tusen takk for hyggelige kommenta hos meg. Og kjempehyggelig at du likte pakken ;o))

mimouna sa...

Flotte ting du har laget, og koselig med fine pakker.

Trist å lese om hunden deres, man blir jammen glad i slike firbeinte følgesvenner.

Bente`s Hobbyrom sa...

Så trist med hunden deres ,det blir lettere for hver dag som går , tro meg. Det er så supertrist å miste de man er glad i. Du har jommen produsert masse fint og han lille sjarmøren kommer til å bli en superstor sjarmør, noe han allerede sikkert er :0)))

StrikkePia sa...

Så mye fint du har laget, jeg falt for sitteunderlaget med blåklokkene, nydelig!!

Og så fine pakker du har fått, kos deg med dem.

Så trist at dere måtte avlive vofsen deres. Jeg har vært der selv mange ganger, og vet hvor vondt dere har det nå. Sender mange varme klemmer og tanker, og håper det kan hjelpe litt!! :-)

Torunn sa...

Nydelege tøflar og sitteunderlag og flotte gåver du har fått.
Så utruleg trist med Luna! Det er utruleg vondt å miste eit familiemedlem. Men husk på at ho har hatt mange flotte år hos deke. Kjekt å sjå at hund og katt var så gode vener, slik er det her og med hunden og katten vår. Sender deg mange varme tankar og håpar de får ei fin adventstid trass alt.

strikkefrua Elin sa...

Trist med Luna. Hjelper så lite at det er livets gang, savnet blir ikke noe mindre av den grunn.
Men fint at det er andre små og store ting og glede seg over. Ha en flott førjulstid alle tre.
(Jeg var forresten på dine hjemtrakter 4. desember. Tenkte på dere da)

amylin sa...

Trist med Luna! Skjønner at det blir noen tårer av det, ja.

Fine underlag og fine gaver du har fått.

Vera sa...

det var trist at dere måtte ta farvell med Luna!
Men det var koselig å lese om de smågleder i hverdagen med gaver og garn :) Du lager helt fantastiske fine tovede ting! God jul!

Bestemor Drillo sa...

Jeg gråter med dere!!
Stor klem!

Grete sa...

Så trist med Luna da. Føler med dere. Så masse fine tova ting du har laget. Flotte tøfler og underlag. Du er flink.

sissels sa...

Så trist at dere måtte miste Luna, ett dyr gir mye varme i hjerte og jeg skjønner at katten bærer sorg og savn også - gode venner er det ikke godt å miste.
Dere får ta vare på hverandre både mennesker og dyr og tenke på alt det gode Luna gav dere da ho levde.

sitteunderlagene dine er bare så flotte, misunner deg virkelig dem altså. Jeg strikker bare mine jeg da.


Tenk at Bjørn Timian allerede har blitt 6 mnd, synes ikke det er lenge siden vi var en gjeng inne på projo som drev og strikket overraskelseteppe jeg. Han er nå fortsatt en like skjønn gutt som da han var bitteliten ser jeg.

Ha ei riktig så fin førjulstid.

Ida sa...

Hmm..fine Luna. Nå måtte jeg gråte enda litt mer over henne! fra henne har vi bare gode minner:)