Jeg har en livsenergi av en annen verden, og har stooort hjerte for håndarbeid og annet som er moro!
Velkommen!
Sitt gjerne ned og ta en prat.... Kaffe?? Te??

tirsdag 7. juli 2009

Øyhopping i Hellas og feriens "fangst"

Første øy: Santorini.
Disse møtte oss i Perissa, hvor vi kun sov et døgn- for så å ta båten videre til Milos. (Perissa er forøvrig ikke et sted jeg vil anbefale...)Andre øy: Milos.
De aller sterkeste anbefalinger for de som er bittelitt interessert i geologi og andre gode historiske opplevelser. Super øy med lite turismepreg. Vi bodde på et helt greit rom i Adamas, havnebyen. Hit skal jeg tilbake!!!
Her er vi på seilbåt en hel dag! Herlig!!!
Sarakiniko er ei kjent strand på Milos, den er laga av forsteina vulkan- aske som er erodert til dette vakre landskapet. Til og med jeg bada der, og det er et godt skussmål! Vakkert!!!!
Etter et nokså mislykka forsøk på å finne Hot Springs (naturlige varme kilder) ved Kanava beach på Milos- dukka denne vennen opp... Sånne venner krydrer iallefall min ferie :o)
Fremdeles på Milos. Her ser dere det ELDGAMLE Amfiet som virkelig er historisk!
Og kanskje er det historisk at ei norsk jente slenger rumpa si rett ved Amfiet, og setter seg til å strikke ullsokker??? Varm, sliten og trengte en pause! Et mindre flatterende bilde, men det var da sånn jeg så ut. Her pynter man ikke på sannheta ;o)
Tredje øy: Folegandros.
Jeg kom i prat med en hyggelig greker på båten på vei til Folegandros, han hadde vokst opp på øya- men hadde bodd i England de siste 25 åra. Nå var han på vei til familien sin, og lurte på hvor vi skulle bo. Det bestemte vi aldri før vi kom til de forskjellige øyene, for der stod utleierne på rad og rekke og tilbød oss overnatting med bilskyss til døra! Vel framme hørte vi noen ropte på oss, og det var Antonis fra båten. Han hadde ringt søstra si, som eide et hotell, og vi kunne få bo der rimeligere enn det egentlig var. For en plass! Nydelig! Folegandros har bare ca 650 fastboende, fordelt på to byer og en landsby.
Skal noen av dere til Folegandros, anbefaler jeg dette hotellet! Det ligger helt perfekt til, og hadde den beste standarden av alle overnattingsplassene :o)
Lite sikring å se her... Huset ligger helt, helt på kanten av stupet, og det finnes ikke noe gjerde eller annen hindring der. Bare rett ned fjellsida! Ikke huset for de med høydeskrekk kan jeg love!Fjerde øy: Naxos. Vi bodde hos Mr. Savvas, rett ved Kastro`n. Anbefales! En særdeles hyggelig mann, virkelig sevice- innstilt og opptatt av at vi skulle ha det bra. Midt inne i Kastro`n (som vi forøvrig aldri blir helt klok på...) kom vi over denne kassa med et vidunderlig innhold! En skal jo ikke forstyrre sovende puser, så bildet blei tatt på avstad med god zoomingshjelp. Havneutsikt fra Della- Rocca- huset. Huset ligger rett til høyre innenfor hovedporten til Kastro`n, og er virkelig verdt et besøk! Jeg lot meg fascinere i år også, sjøl om jeg har vært der en gang før.Soveromsvisitt i Della- Rocca- huset avslørte bl a herlige hekla nattstrømper :o)Sjekk de søte pusebeina som stikker på utsida av balkongen da!Kjennemerket til Naxos; Portado. Tok bilder av den for 4 år siden også, men bare måtte ta i år også... Snart hjem: Tilbake på Santorini- kun et døgn pr besøk. Det holder i massevis for meg. Ikke for det, Maria som eide hotellet vi lå på- var også usedvanlig hyggelig! (De aller, aller fleste grekere er det!) Hun kjørte oss likesågodt til flyplassen sånn inklusiv i prisen... Hotellet heter forøvrig Pelekanos, og ligger i Karterados. (ca 5-10 min unna sentrum)
Her er vi en snarvisitt på Oia, den mest kjente byen på Santorini: Disse to poserte villig vekk oppå taket. Så ut som om de fikk ialllefall 70 biffer for oppdraget, de solte seg i glansen! Og jeg må legge til at det var laaangt ned på baksida..... Oia er litt for masete for min del- må jo gå i kø!
Til slutt får jeg vise "fangsten" jeg kom hjem med;
To fisker til fisketeppet (som jeg begynte på for ca 1 år siden! Jammen går det treigt...)
Og to par raggsokker. Noe strikking blei det da- midt mellom alle museumsbesøk, spising, soling, trasking, bading, lesing osv
Jeg kom forøvrig hjem med annen type fangst også, det blei jo handla litt... ;o)
Bare to dager etter vi kom hjem, begynte vi på massiv oppussing av stua. Vi jobba noen dager, så dro vi avsted igjen: Siden min mormor på 88 år ønska seg Sørlandsferie, hadde vi planer om å erobre den delen av landet en langhelg- men det meldte mø..avær, så vi dro på hytta isteden. Vi kooosa oss der også! Min mormor er den beste i verden, maken for ei dame! Sørlandsbesøket utsetter vi noen uker, men tur skal det bli!
Håper alle mine bloggbekjentskaper- samt nye (?) lesere har en flott sommer!
Gode klemmer fra Elin (som fremdeles er i feriemodus)

13 kommentarer:

Sommertid sa...

Ser ut som dere har hatt en veldig bra tur...og jeg elsker Hellas og div øyer jeg også..
Selvom jeg velger å dra litt senere enn dere har gjort..pga varmen.
Iår skal vi til Kypros...ikke vært der før jeg..men gubben har..så han får se om det har forandra seg litt..
Ha en forts fin ferie :)

MayM sa...

Ferien har vært vellykket forstår jeg. Det var artig å følge feriereisen deres i Hellas. Ser virkelig ut som der hat hatt det fint.
Fortsatt fin sommer.

Aileen`s strikkekrok sa...

Hedigris:)ser ut som du har hatt ein kjempefin ferie:)ønsker deg ein fortsatt fin og varm sommer:)

Pinnepenn sa...

Ser ut som en helt herlig ferie, velkommen hjem. :)

Jannickes Hjemmekos sa...

Hei, Elin
Det var såååå kjekt å høre fra deg igjen. Regnet med at du var på ferie. Ser ut til at dere har hatt en strålende tur til Hellas, flotte bilder iallefall. Ønsker dere lykke til med opp-pussing (godt at det ikke bare er vi som styrer på med det for tiden...) Ha en fortsatt fin sommer - klem fra Jannicke (som også er i feriemodus)

dorthe sa...

Fine feriebilder og det ser jo ut som du har strikket litt da:) Ha en fin dag:)

Ida sa...

Artig å lese:) Gleder meg til å se resten av bildene!!!

Sylvia sa...

Heisann. For en fin ferie dere har hatt, med herlig innhold. Takk for at du deler og forteller så fint, Elin! Flotte bilder også.
Vi skal snart på ferie igjen, vi....så det blir nok en ny runde med turbilder på min blogg, hi hi...

Fint bilde av deg, og så fin topp du hadde på. Laget selv, tenker jeg?
Godt å ha deg tilbake igjen. Klem

Jorunn sa...

Så herlig å lese om Hellasturen deres! Dere må ha hatt en helt utrolig deilig ferie ♥ Jeg har vært i Hellas bare to ganger, på Skiathos og Thassos - har ikke prøvd øyhopping. Jeg har forelsket meg totalt, og er ikke spesielt fristet til å prøve andre steder i "syden". Skiathos kunne jeg veldig godt reist tilbake til, synes det var så fint der :)

Håper du har det fint om dagen! *klem*

mimouna sa...

Å for en drømmeferie! Den kan man leve lenge på.

Ida K sa...

Hei tante! :D
Ser ut som dere har hatt en kjempetur!
Var synd det ikke ble noen sørlandsbesøk på dere; lenge siden sist nå!

Håper dere har det fint og at dere nyter sommeren :)

Klem Ida

tinemor sa...

Du og du for en fantastisk tur!!!
Og for noen flotte bilder!!
Ja, der skulle je´ha vøri..
;-)
Fortsatt god sommer!

Petronella sa...

Herlige feriebilder fra et herlig land. Har feriert i Hellas mange ganger, og vi blir aldri lei av de vakre øyene. Grekerne er også trivelige, gjestfrie og høflige. Vi har i allefall også følt oss svært godt ivaretatt når vi har vært der. Jeg er imponert over at du klarte å strikke hele to par ullsokker i varmen der. Jeg har selv stort sett holdt meg til enkle bomullsbroderier eller bomullsstrikk på slike varme ferieturer.

Ha en fortsatt flott sommer :-)